Jaką wodę mam pić? 

To pytanie zadaje sobie wielu ludzi.

 

Zdrowopij.pl zna odpowiedź!

 

 

Oto jakie parametry powinna posiadać Zdrowa Woda:

Z ZASADY ZASADOWA – MINIMUM 8 ph

Produkty, które spożywamy w sposób naturalny nas zakwaszają. 

Wszystkie mięsa, produkty pochodzenia węglowodanowego, takie jak chleb, ryż, makarony, mleko, ryby, coraz bardziej zakwaszają nasz organizm (nie wspominając już o herbacie, kawie czy słodkich napojach lub sokach).

 

Co się wówczas dzieje w naszym organizmie?

 

Zmienia się równowaga ph. Ten stan idealnie wykorzystują choroby, które w środowisku kwaśnym najłatwiej się rozwijają.

W długotrwałym zakwaszeniu organizmu słabną mechanizmy obronne.

 

Organizm zamiast usuwać toksyny z ciała przez nerki, gromadzi je w tkance tłuszczowej, która działa jako neutralizator zakwaszenia. Jednak obok tej ochrony, w międzyczasie rozwijają się takie choroby, jak cukrzyca, problemy ze stawami i wiele innych patologii.

 

Niemiecki naukowiec Otto WARBURG otrzymał w 1931 r. nagrodę Nobla za udowodnienie, że komórki rakowe rozwijają się tylko i wyłącznie w środowisku kwaśnym-beztlenowym.

 

  • komórka rakowa w środku ma 4,5ph
  • przy 7,2 ph przestaje się rozwija
  • przy 7,4 -7,5 ph obumiera.

 

Ph krwi waha się w granicach 7,45 (w tętnicach) – 7,35.

 

A my zamiast zasadowej wody pijemy:

 

Wody mineralne – 7ph

Wody gazowane – 5ph

Herbaty – 4ph

Kawy – 3ph

Słodkie napoje i soki – 2,5ph

 

Dlaczego więc osoby pijące napoje gazowane i soki nie umierają z powodu KWASICY?

 

Odpowiedź jest prosta – CENTRALNY UKŁAD NERWOWY do tego nie dopuszcza.

 

Co robi rolnik, aby odkwasić glebę? Wapnuje ją. Kupuje worki z wapnem i rozsypuje na polu.

Organizm z kolei, ma swoje magazyny wapnia w kościach i zębach.

 

Organizmu nie obchodzi, że będą nam wypadały zęby, że będą się łamały kości, że będziemy mieli osteoporozę w młodym wieku.

 

CENTRALNY UKŁAD NERWOWY pilnuje żebyśmy nie umarli i przesuwa te zasoby do najbardziej potrzebujących organów.

 

Zaczyna „objadać” właściciela z najbardziej zasadowych pierwiastków, aby przedłużyć mu życie. 

 

Wyrzuca do krwi SILNIE ZASADOWE MINERAŁY, aby utrzymać równowagę kwasowo-zasadową.

REDOX… WODA Z POTENCJAŁEM

Wodę, którą mamy spożywać powinna być ANTYOXYDANTEM.

 

Płyny ustrojowe w ludzkim organizmie mają redox ujemny.

 

  • noworodek ma ten potencjał na poziomie – 110 mV.
  • średnio ludzki organizm ma –80mV.
  • kiedy człowiek umiera na raka w ciężkim stanie ma ten potencjał na poziomie  –40 mV.

 

Czyli im bliżej „0” albo na plus tym gorzej dla organizmu.

 

Okazuje się, że wszystkie długowieczne plemiona czy całe społeczeństwa, które żyją długo, mają dostęp do wody z wysokim ph, która jest mocno ujemnie naładowana (niski redox).

 

  • Woda u źródeł Krynicy czy Cisowianki ma ok. -100mV, -150mV (nie mówimy o butelkowanej)
  • Cudowne źródło w Lourd –400 mV
  • Wysokogórskie rejony Pakistanu w Tybecie , gdzie jeszcze ludzi do niedawna dożywali 130 lat –500mV, –600 mV

 

Im bardziej na – (minusie) tym silniejszy antyoxydant – niszczy wolne rodniki.

 

Wolne rodniki – czyli proces utleniania, zaczynają wszystkie procesy chorobotwórcze łącznie z nowotworowymi.

 

Jeżeli więc mamy dostęp do wody ujemnie naładowanej z niskim ORP, to dostarczamy do organizmu jeden z najsilniejszych antyoksydantów.

 

Nie potrzeba wówczas tyle dodatkowych suplementów:

 

  • witaminy C, A E,
  • cynku, selenu
  • dodatkowych aminokwasów

 

Ujemnie naładowana woda załatwia tę sprawę oraz oszczędza dużo energii, którą organizm potrzebowałby na to, aby walczyć z wolnymi rodnikami i odkwaszaniem.

 

Energia zostaje zaoszczędzona i przekierowana na funkcje życiowe.

 

DLACZEGO?

 

Komórka na swojej zewnętrznej orbicie ma ładunek + (DODATNI) i jeżeli woda będzie miała potencjał również dodatni, to komórka jej nie przyjmie. 

Organizm oczywiście sobie z tym poradzi, ale będzie musiał zużyć dużo energii, aby przetworzyć potencjał na – ( ujemny).

STRUKTURA TO PODSTAWA – POWINNA BYĆ WŁAŚCIWA

Po co pijemy wodę?

 

Wodę pijemy po to, aby się nawodnić.

Jednak nie zawsze picie wody prowadzi do nawodnienia organizmu.

 

DLACZEGO?

 

Jeśli jest to woda nieustrukturyzowana, to organizm przetworzy tyko część z niej, a reszta zostanie poprzez nerki usunięta.

 

W naturze występuje około 135 rodzajów wody, jednak w komórkach naszego organizmu znajduje się woda pod szczególną, niepowtarzalna postacią, która nazywamy „woda ustrukturyzowaną”.

 

Każdy inny rodzaj wody (nawet najlepszej mineralnej) czy płynu dostarczanego do organizmu, musi być przetworzony do postaci strukturalnej.

 

  • Zwykła cząsteczka wody (z kranu lub butelkowana mineralna), składa się z 14-18 molekuł.

 

  • Struktura wody w naszych tkankach i płynach międzykomórkowych jest inna, gdyż składa się z 5-6 formacji.

 

  • To powoduje, że zwykła woda ma problemy z przedostaniem się przez błonę komórkową, a organizm musi zużyć dużo swojej energii i czasu, aby ją rozbić i przetworzyć na mniejsze cząsteczki.

 

Czy nie lepiej wypijać od razu wodę ustrukturyzowaną?

Przecież im więcej energii tracimy na przetworzenie potrzebnej naszemu organizmowi wody, tym mniej pozostaje jej na regenerację komórek i walkę z chorobami.

 

 

Dlatego dopiero cząsteczki wody alkaicznej, z ujemnym ORP i właściwą strukturą, bezpośrednio po spożyciu od razu przenikają przez błonę komórkową, dzięki czemu woda ta, od razu zostaje użyta do procesów metabolicznych. Komórki są dobrze nawodnione (5-6 razy szybciej).

ZDROWA WODA W TWOIM DOMU

Urządzenie Do Produkcji Zdrowej Wody od Zdrowopij.pl gwarantuje powyższe parametry wody pitnej.

Dzięki naszemu rozwiązaniu możesz pić zdrową wodę w swoim domu lub firmie.

 

 

 

ZADBAJ O SWOJE ZDROWIE JUŻ TERAZ

              Jeśli chcesz mieć w swoim domu lub firmie sprawdzone urządzenie do produkcji zdrowej wody pitnej?                               KUP TERAZ, ZADAJ PYTANIE lub ZAPOZNAJ SIĘ Z NASZĄ OFERTĄ